1 ZUMI ZUMI 2-01.jpg

ZUMIS

Zing samen met de kinderen in de klas

rond je gevoelens, intenties en emoties

ZUMIS zijn korte krachtige liedjes voor kinderen die elk een specifieke intentie of emotie aanraken. ZUMIS zing je regelmatig als tussendoortje naar gelang de intentie die je wenst neer te zetten. Door amper twee minuutjes te ‘ZUMIËN’ breng je de groep - of het nu je klas is of je gezin - tot rust of tot actie, tot verbinding of tot verdraagzaamheid, tot stilte of tot discipline, tot focus of tot dankbaarheid… wat er op dat moment nodig is.

ZUMIS doen wonderen! 

Geef klank, ruimte en beweging 
aan je emoties en intenties

 

WAT IS EEN ZUMI?

ZUMIS zijn korte krachtige liedjes voor kinderen van de lagere school met elk een specifieke intentie.
ZUMIS hebben allemaal hun eigenheid op gebied van klank-melodie-ritme.
Een ZUMI bestaat uit een woord tot maximaal vier zinnetjes.

WAAROM ZINGEN WE ZUMIS?

ZUMIS zingen geeft kinderen meer voeling met zichzelf en met de groep waarin ze zich bevinden.
ZUMIS vormen kleine, magische momentjes doorheen de dag. Zelfs enkele minuten ZUMIS zingen brengt concentratie, rust, vreugde, voeling, innerlijke harmonie, verdraagzaamheid en nog zoveel meer.

WANNEER ZINGEN WE ZUMIS?

ZUMIS integreer je in het dag of weekritme van een klas, school, thuis en overal!

ZUMIS zing je herhaaldelijk als krachtig tussendoortje,

  

"Als muzikant en docent merkte ik op hoe kinderen bij het zingen van bepaalde liedjes met een glinstering in hun ogen heel enthousiast en intens meezongen. Ze voelen deze kleine, magische momentjes goed aan en vragen om bepaalde liedjes steeds opnieuw te zingen. Hieruit zijn de ZUMIS ontstaan."

Barbara Cool

 

muziekpedagoog en bedenkster van de ZUMIS

koop je favoriete ZUMIS digitaal

 

stuur mij ZUMI nieuwtjes

Ik ben echt heel enthousiast over de Zumis. Als de kinderen tussen veel leuke liedjes mogen kiezen, kiezen de meesten toch voor de Zumis. "Yèèèèèèèèèèj!!" klinkt het dan

-Nele Devos – muziekleerkracht

De ZUMIS zijn echt fantastisch! Ze zijn zeker in deze moeilijke tijden meer als welkom. We zingen thuis elke dag ZUMIS en mijn kinderen willen telkens zingen als ze zich blij of boos of droevig voelen. Wat een steun! Danku

- Katty - mama van Luna 7jaar en Lukas 9jaar.

Als yoga leerkracht en mama merk ik dat kinderen tot zichzelf komen met ZUMIS. Ze leren over emoties en zelfacceptatie door het zingen van de andere ZUMIS en dit wordt in onze samenleving amper aangeleerd. Ik merkte ook de kracht van ZUMIS toen mijn zoon uren gefascineerd aan de cd-speler gekluiserd zat. Nu zingt hij spontaan ZUMIS wanneer hij aan bepaalde emoties denkt. ZUMIS zijn van onschatbare waarde.   

 

- Line Van Assche 

- moeder van Felix 7jaar 

Bedankt voor het heerlijke boek en prachtige CD.


Ik ben kleuterjuf en vind het heel haalbaar in mijn klas.

 

Wij genieten enorm van de ZUMIS 

 

- Juf Griet

Wij hebben vorig jaar het bezoek van Barbara Cool met het ZUMIS project bij ons op school gehad en het was geweldig!! Om de leerlingen te helpen bij het concentreren, het kalm maken van de klas, ... is het gewoonweg fantastisch! Zowel de leerkrachten als de leerlingen waren verkocht en de ZUMIS worden nu in heel de school gezongen !

Celine de Hemptine – directrice – lagere school immersie –“Witserzee” Court –Saint-Etienne

 

GETUIGENISSEN