top of page
A457FEEE-7198-4956-BB81-D504AC23107C_1_105_c.jpeg

 WORKSHOPS

Maak je keuze in het aanbod!

Deze workshops reiken allerlei inspirerende handvaten aan

rond de subtiele kracht van je authentieke klank.

We ontdekken op een ludieke wijze wat ZUMIS zingen met onze emoties doet.

De workshops zijn zowel voor coaches als animatoren die hiermee verder aan de slag willen gaan als voor iedereen die een weldoend en inspirerend moment wil beleven in een prachtige omgeving bij het Zoniënwoud. We geven de workshop ook op aanvraag.

 

.

0C9B4840-E6C1-48C1-885B-02E8CE515659_1_105_c.jpeg

SINGING


ZOMERSTAGE

weekend van 20 en 21 juli

DE KRACHT EN PLEZIER

VAN SAMEN ZINGEN

We beleven de magie van het samen zingen en voelen de kracht van de resonantie. 


Je hebt geen muzikale voorkennis nodig.

Iedereen is welkom!

FE82C946-64AB-4644-AB7A-7E2E1230F70D_1_105_c.jpeg

ZUMI OPLEIDING

zaterdag 15 juni

ZINGEN ROND INTENTIES EN EMOTIES


 

IMG_5981.jpg

ZING JEZELF

Beleef je grote klankreis

Op zaterdag 24 augustus van

14u tot 18u

zondag 25 augustus van

10u tot 17u30

 

Iedereen is welkom! 

Getuigenissen

Wat een zalige opleiding! Ik heb zoveel geleerd. Normaal durf ik nooit niet zingen maar ik voelde mij direct veilig en de drempelvrees viel heel snel weg. Barbara leert je op een speelse en laagdrempelige manier aan hoe en wanneer ZUMIS toe te passen. Het heeft mij ook doen inzien hoe belangrijk het is om je emoties te uiten. De ZUMIS zijn hiervoor zo krachtig en eenvoudig toe te passen. En ja het zingen vanuit het buikgevoel werd dan ook plezier om te beleven. Ik keer terug met een heleboel inspiratie!!!

- Carina T-

Bij het aankomen op de locatie waar de ZUMIS opleiding plaats vond ontsnapten me kreetjes van verwondering. Midden tussen een oase van groen stond een prachtig herenhuis. Terwijl ik alle indrukken nog stond te verwerken verscheen Barbara, enthousiast zwaaiend in de deuropening. Ik werd overspoeld door een gevoel van thuiskomen. Dit gevoel werd doorheen de dag sterker en aangevuld met het gevoel van verbondenheid. Verbondenheid met mezelf, de natuur, de andere deelnemers…. Waar ik me in eerste instantie ingeschreven had om Zumis in te zetten tijdens mijn kinderworkshops, reed ik ‘s avonds helemaal vervuld naar huis. Barbara was erin geslaagd om met haar korte krachtige liedjes het kind in mij wakker te maken. De begeleidende bewegingen zorgden door mijn onhandigheid vaak voor hilariteit Maar ‘niets moest-alles kon’, dat mogen ervaren was een prachtig geschenk. Zelf een Zumis maken ging, door het onbekend zijn ermee,  gepaard met wat weerstand. Maar groot was mijn vreugde bij het eindresultaat. Dankbaar te mogen ervaren hoe we met enkele woorden en een zelf gevonden ritmische melodie de ‘verbondenheid met onszelf en de natuur’ konden neerzetten. Een dagje Zumis zingen gaf me veel plezier en het smaakt naar nog. Er is zoveel mogelijk met deze methodiek dat Barbara volgens mij 3 dagen kan vullen. Ik kijk alvast uit naar een vervolg (hint hint). Tot dan ga ik alvast de bijhorende CD vaak beluisteren en meezingen, ook zonder kinderen-

-Els B-

Therapeut voor kinderen

Als yoga leerkracht en mama merk ik dat kinderen tot zichzelf komen met ZUMIS. Ze leren over emoties en zelfacceptatie door het zingen van de andere ZUMIS en dit wordt in onze samenleving amper aangeleerd. Ik merkte ook de kracht van ZUMIS toen mijn zoon uren gefascineerd aan de cd-speler gekluiserd zat. Nu zingt hij spontaan ZUMIS wanneer hij aan bepaalde emoties denkt. ZUMIS zijn van onschatbare waarde.   

 - Line Van Assche - moeder van Felix en Juliet

Dank je wel voor een inspirerende en gezellige dag in een fantastisch mooie setting. De omgeving en tuin gaven een vakantiegevoel.

 

Ik ben heel enthousiast geworden over de Zumis en vooral over wat je daar allemaal mee kunt doen. Het heeft mij alvast geÏnspireerd voor heel wat muzische uurtjes in de klas en in de natuur!

 -Sylvia C -

 

Danku voor deze geweldige opleiding. De plaats is prachtig en ik voelde mij direct op mijn gemak. Ik heb zoveel geleerd en begrijp nu hoe belangrijk het is om je emoties te uiten. Dit kon ikzelf voordien bijna niet doen. Barbara begeleidt je hierin op een hele zachte en toch gerichte manier. 

Door ZUMIS te zingen leer ik nu naar mijzelf te luisteren. Dit is echt een openbaring want als ik nu emoties voel , voel ik een zelf bewustzijn in mij die ik kan kanaliseren met de ZUMIS en de bewegingen. Wat een prachtig geschenk!

- Tania L-

Ik kan aan iedereen de opleiding aanraden! Het was een fantastische dag. Ik heb zoveel geleerd en ingezien. De verbinding met de groep was ook super. ZUMIS zingen is geweldig. En Barbara kan met haar eenvoud iedereen thuis doen voelen. 

- Ward K-Na de opleiding voelde ik mij herboren. Enerzijds voelde ik de subtiele werking van de klankoefeningen en zumis en anderzijds was mijn innerlijk kind terug wakker geworden in mij. Een openbaring en tegelijkertijd zo eenvoudig. De prachtige plaats helpt je om helemaal in verbinding met jezelf te komen. ZUMIS zijn zo eenvoudig en zo krachtig. Ik kan aan iedereen deze opleiding aanraden en ga zeker naar de herbronningsdag.

 - Peter G -Ik durfde nooit zingen en heb mijn moed bij elkaar genomen om een workshop te volgen. Ik ben dan ook super blij dat ik eindelijk mijn stem heb laten klinken zonder er een oordeel op te zetten. ZUMIS zingen zijn een openbaring. Ik hoef mij niets te bewijzen en laat de klank nu komen met de emoties die erbij horen. Er is een hele nieuwe wereld open gegaan.

- Anneke-
 

De herbronningsdag gaf me weer een hele bron van inspiratie. Ik ben creatieve therapeute zing de ZUMIS ook thuis met mijn kinderen. Telkens als er nu een moment is waar er een emotie naar boven komt zingen de kinderen al vanuit hun eigen Zumi Zumi. En bij twijfel Watakapé. Die ritueeltjes brengen een enorme verbinding en begrip in ons gezin. De herbronningsdag  gaf me terug dat verbindend zangplezier. Het kunnen instemmen in het moment en daar klank aan geven. Ook al de oefeningen ie Barbara ons geeft rond klank en ritme zijn geweldig. Ik voel hoe er weer deuren opengaan met al die creatieve tools! De ZUMIS zingen, bewegen, creeëren hebben een belangerijke plaats in mijn therapie sessies. Danku !

- Lise -

Art therapeute

​moeder van Lea, Thomas en Anna -

Wat heb ik genoten van de workshop!

Heerlijk zumiënd naar huis gereden!

Maandag meteen gezumied met mijn klas. Woensdag vroegen ze spontaan om méér zumis! Heerlijk toch!!!

Deze week zat er een meisje stilletjes te huilen. Bleek dat haar oma overleden was...heb toen met hele groep de verdriet-zumi opgezet...WAT EEN VERBINDENDE SFEER METEEN!!!

Je hoort het! Ik ben helemaal fan!  

- Juf Bartel - 

Heilig Hart College, Halle

De manier hoe Barbara kinderen en volwassenen inspireert is fantastisch. Ze toont begrip en erkenning en haar jaren ervaring tonen van een grote professionaliteit. Hierdoor voel je je gedragen en je innerlijke kracht en creativiteit stromen.

De muziek en ZUMIS ateliers zijn telkens een ontroerende beleving waar iedereen zich kan uitdrukken. De improvisatie momenten zijn magisch. De kinderen zijn steeds laaiend enthousiast over wat ze zelf creëren en samen beleven. 

- Carine B-

bottom of page